En l’univers personal de cadascú segur que teniu paratges que representen alguna cosa especial en la vostra història. Jo, particularment, tinc una sèrie d’indrets dels quals em sento un dolç presoner i per poc que puc hi solo anar. En ells em sento bé i em carrego d’energies positives; el Coll de Basses al Montnegre, el refugi de la Culassa a les gorgues del Segre molt a prop de Llo i Cala Prona al cor del Cap de Creus i del Mar d’Amunt en són els primers de la meva llista.
Cala Prona, es troba situada a l’extrem més oriental del Golfet, al Mar d’Amunt. Arribar-hi per mar es relativament senzill des del Port de la Selva. Només cal prendre atenció a la previsió meteorològica ja que la tramuntana hi entra directament i podríem tenir problemes si naveguem en caiac. L’accés per terra es molt més complicat, això fa que Cala Prona sigui un paratge solitari, especialment fora de temporada.
El refugi de Cala Prona es el més preuat pels pescadors del mar d´Amunt. La confraria de Cadaqués pagà sumes de diners milionàries a la universitat de la Selva de mar per a garantir-ne el seu us.
El racó format per la platja i el refugi de pescadors està protegit del vent predominant i segur que aquest recer ha servit des de temps immemorials als pescadors sorpresos per la tramuntana. La barraca es oberta i d’accés lliure en una part i els seus usuaris solen ser bastant respectuosos.
Per a mí, una de les millors coses que es poden fer en aquest món es fer la travessia del Cap de Creus en caiac i passar una nit al refugi de la Prona. Si a més, durant el trajecte hem pescat alguna peça, el fet de cuinar-la al refugi li dona un plus afegit.
El tresor de Cala Prona de Thalassa
I es que sóc feliç amb coses molt banals!
Qué maca la teva descripció, Manel! jo cada cop que passo per Cala Prona em passa el mateix. Una abracada des de terres americanes.
Retroenllaç: Quines senyoretes més interessants! | HISTÒRIESDEMAR
Retroenllaç: Bonitoleres al Cap de Creus | HISTÒRIESDEMAR