Per Sant Jordi: llibresdemar

Aquí teniu algunes propostes per aquest proper Sant Jordi. En la tria d’engany teniu novetats editorials de primer ordre. Són llibres en sintonia amb les meves històriesdemar que us poden ajudar a ampliar molt més els continguts que apareixen en aquest bloc.

Sin Mala Espina. Guia de consumo responsable de pescado y marisco. CHAPARRO, Lydia. Libros en Acción

portada-guia-copiaEn aquest llibre hi trobareu criteris per tots aquells que esteu convençuts de que un canvi en el model pesquer és possible. Molt en la línia amb les entrades de pesca sostenible i de consum responsable que podeu trobar en el meu bloc. S’avaluen una setantena d’espècies amb interés comercial i les seves recomanacions de consum en funció de la seva sostenibilitat.

Guia de la flora i fauna de la mediterrània. BALLESTEROS, Enric; LLOBET, Toni. Brau Edicions

llobetEs tracta de la darrera novetat de la col•lecció de guies de butxaca de Brau Edicions. Les il•lustracions, com passa en la resta de la col•lecció ha anat a càrrec d’un dels millors en aquest camp, en Toni Llobet. Els continguts i la tria de les espècies són de l´Enric Ballesteros, científic del centre d’estudis Avançats de Blanes.

Un Mar de Conflictes. La pesca a Roses durant l’Antic Règim, 1592-1835 PUJOL I HAMELINK, Marcel. Roses Publicacions Municipals

un mar de conflictesL’obra és una anàlisi del món de la pesca durant l’antic règim. Hi trobareu com s’organitzava el procés extractiu, els sistemes de pesca que s’usaven, com eren les diferents embarcacions de pesca, quina relació hi havia amb el senyor feudal i quins drets tenia sobre la pesca, les pugnes entre els sistemes de pesca tradicionals i els foranis i els conflictes que hi ha hagut al llarg dels segles pels territoris de pesca.

Les Illes del Cap de Creus. PLUJÀ i CANALS, Arnald; ALBERTÍ i MAURICI, Joan.

illesArnald Plujà, un dels màxims coneixedors del Cap de Creus ens proposa decobrir les 24 illes que emergeixen al llarg de tota la costa del Cap de Creus i que són una part destacada del patrimoni natural de la zona. Són illes litorals, la mes allunyada es troba a un quilòmetre de la costa, amb un aspecte que les fan úniques. Aquest treball recull la història, la geografia, la geologia i la biologia d’aquestes illes i illots.

3 pensaments sobre “Per Sant Jordi: llibresdemar

 1. Bon dia

  Sóc llibreter i com que el llibre de l´editorial Brau va passar per les meves mans… no vaig poder evitar comprar-lo.
  Ho vaig fer sense gaire convençiment: les explicacions semblen relativament superficials (no és que ho sigui un expert en ictiologia, entenguem-nos, però em semblava poca cosa), però un cop llegit el llibre compleix perfectament la seva funció: guia de butxaca, còmoda, fàcilment consultable. Un complement a llibres més complerts o a estudis aprofondits com els de M.Duran.

  El primer llibre no el coneixia, i fa molt bona pinta; a veure si encara som a temps d´aconseguir-lo per SJ.

  Salutacions

  • Gràcies Pep, la guia de la fauna i flora de la mediterrània té a més unes il.lustracions excel.lents d´en Toni LLobet.
   Pel que fa a la guia “Sin mala espina”, l´han editat Ecologistas en Acción a través d´un Verkami. Cert que costa de trobar, a mi me´l va regalar un amic.
   Gràcies perf seguir les històriesdemar

   manel

 2. Retroenllaç: SantJordidemar | HISTÒRIESDEMAR

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s