El Projecte NINAM està ferit de mort

El projecte Ninam està passant moments difícils, l´impagament d’uns diners per part de la Generalitat ha ferit de mort aquesta proposta.

logo_ninam-sol-bc3b3-copia

Vaig tenir ocasió de conèixer a la gent del projecte Ninam fa un parell d’anys al Symposium de Pagaia a Llançà. De seguida em vaig adonar que allò que ens explicaven era autèntic. Que una parella s’embarqués en la compra d’un catamarà i que l’utilitzés per a l’estudi i el seguiment dels cetacis del Cap de Creus en lloc de treure-li el suc amb el turisme miop amb qui haguessin pogut guanyar molts diners ho trobava molt interessant.

Certament, les coses fetes com han fet ells no són lucratives i a més tenen unes despeses de funcionament elevades: amarrament, manteniment del vaixell,… El majestuós Dzul Haà ha estat utilitzat en nom de la ciència i l’administració els ha donat la “puñalada trapera” que els està dessagnant fins a l’extenuació.   No deixa de ser curiós que els 10000 € que els deu la Generalitat en concepte a l’edició de la Guia de Cetacis a la qual s’havia compromès sigui la mateixa quantitat que ells deuen a Ports de la Generalitat en concepte d’amarrament del catamarà.

guiaL’única solució ha estat encomanar-se a una línea de micromecenatge a VERKAMI  per poder cobrir els deutes. La campanya que es pretén finançar amb les nostres aportacions va començar fa tres anys i es bassa en la foto identificació del dofí mular. I és que la presencia d’aquest cetaci a Catalunya està experimentant una regressió en els darrers temps.

Un pensament sobre “El Projecte NINAM està ferit de mort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s