150 històries

Aquesta entrada és la històriademar (hdm) número 150, permeteu-me doncs la llicència de reflexiona-hi en aquest apunt.

L’aventura de les hdm va començar el 15 d’octubre de 2012 amb el far del cap de Tortosa. Des d’aquell moment i fins avui mateix s’han editat en aquest mateix espai 150 entrades diferents. Des de fa gairebé tres anys, cada dilluns, de manera puntual, s’han anat publicant setmana rere setmana i s’ha anat conformant l’univers que configura aquest bloc.

L’embrió de tot plegat és molt més llunyà. A l’any 2001, en l’espai arenyautes, diversos autors vam començar a publicar un seguit d’articles que són els orígens del que teniu ara al davant.

Historias_de_Mar_Lloret_23_05_2015 011

A la platja, explicant històriesdemar. Foto: Ernesto Mercader

D’aquestes 150 històries, n’hi ha hagut que han fluït de manera quasi espontània i sense cap esforç han estat treballades. D’altres s’han cuinat molt poc a poc, fent servir molts ingredients. No sempre les històries més treballades han estat les que han tingut més audiència. L’acceptació per part vostra és molt particular i depèn de molts factors.
Us asseguro que, el fet d’estar sotmès a aquesta dolça esclavitud que, és publicar cada setmana una nova hdm, m’obliga a documentar-me i aquest fet produeix que també pugui aprendre alhora que escric.

Com a biòleg de formació, em sento molt més còmode explicant històries naturals. Malgrat tot, ha estat un repte personal endinsar-me en espais on no sóc cap especialista. Arran d’una col•laboració amb l’exposició “un poble en peu de guerra” vaig tenir suficient material com per a dedicar una sèrie d’històries a la vessant nàutic i mariner del setge de Barcelona. Així, l’idea de fer series d’històries amb una mateixa temàtica també s’ha anat repetint altres vegades.

Moltes de les històries estan escrites en clau local, el meu entorn immediat ha estat el protagonista nombroses vegades. També però, hi podeu trobar històries tractades de forma molt més global.

Historias_de_Mar_Lloret_23_05_2015 050

A l´aigua amb les històriesdemar en caiac. Foto: Ernesto Mercader

A més de les entrades setmanals s’han anat publicant un seguit d’entrevistes enregistrades, són les històriesdemar en audio. També hi trobareu l’espai on s’ha penjat el primer dossier didàctic històriesdemar en caiac i que properament s’anirà ampliant l’oferta a d’altres trams de la costa. Un nou projecte que està agafant força són les històriesdemar a peu que properament serà presentat per tots aquells que ressegueixen els camins de ronda de la nostra Costa Brava.

Inicialment molts lectors han conegut aquest espai a través d’una llista de correu local. Ara, la gran majoria hi accedeix a través del boca orella o pel Facebook. Inicialment molts seguidors del bloc eren locals, avui, puc afirmar, que gent d’arreu hi accedeix. Hi ha visites des de països remots, que de manera setmanal s’estan fidelitzant al lloc web.

I mentre, setmana rere setmana, vaig escrivint noves històries, ho faig pel plaer d’escriure. Us asseguro que, si algun dia, aquest fet es convertís en un llast, en aquell moment deixaria el projecte.

6 pensaments sobre “150 històries

 1. Moltes gràcies pel teu regal setmanal. És veritablement un goig visitar-te cada dilluns en busca d’una nova historia de mar.

  Salutacions

 2. Moltes felicitats Manel, 150 històries, 150 setmanes ! Comporta molta feina i al mateix temps alegries, t’encoratjo a seguir cada setmana en soc un lector habitual. Felicitats, salut !

 3. Moltes felicitats Manel! És un blog fantàstic.
  Cada setmana et llegeixo, excepte quan tanques per vacances! Per mi és un dels blogs de capçalera.
  Espero llegir els teus articles molts anys més.
  Salut!

 4. M’encanta la reflexió final Manel, perquè l’escriptura sobre allò que ens fascina i ens emociona no pot ser altra cosa que un autèntic plaer… Espero que el mantinguis molts anys perquè la lectura que ens proporciones cada setmana és també, per als qui et seguim, un autèntic plaer, a l’hora que una gran font de coneixement. Vejam si ens afegim a alguna de les trobades que feu!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s