Per Sant Jordi, llibresdemar!

Per aquest Sant Jordi unes quantes propostes. Llibresdemar que sintonitzen perfectament amb les meves històriesdemar. Que passeu una bona diada.

Llegendes de pescadors i d´altres històries de la mar. PRATS, Joan de Déu Prats. Ediciones B

Recull de llegendes de pescadors de la Costa Catalana. Des de temps immemorials els pescadors les ha vist de tots colors: Han hagut d´afrontar temporals, d´evitar als pirates, d´encarar mostres marins, de saber llegir les estrelles i conèixer l´origen dels vents, de trobar la millor pesca en els abismes marins més amagats. L´ofici de pescador ha generat un munt d´històries, algunes reals i d´altres de fantàstiques que es poden reviure en aquesta lectura.

La cuina de la gent de la mar. Els ranxos a la barca. RODA MARTÍNEZ, Juanjo

La cuina de la gent de la mar. Els ranxos a la barca és un recull de plats bàsicament elaborats tal com es feien anys enrere a la barca. Les receptes que apareixen al llibre han estat elaborades segons la tradició, que dia a dia ha anat passant de generació en generació. En aquest llibre coneixereu grans plats amb ingredients senzills, dites marineres, mètodes de pesca, com preparar conserves o la curiosa manera de repartir els guanys entre la tripulació. Aquesta obra ha estat guardonada recentment el premi ciutat de Benicarló de literatura.

Les illes Formigues i els seu entorn. La costa que va des de Begur a Calonge. MARTÍN ROIG, Gabriel. Amics de les illes Formigues
El llibre s´inicia amb la descripció física de les illes Formigues i del seu entorn, des de les cales de Begur fins a la platja de la Belladona, passada Torre Valentina. Els dibuixos de l´autor ens retraten una paisatge únic. Acostumat a percebre i interpretar la realitat, llisca els seus ulls per tot el perfil de la costa i ens descobreix els detalls més íntims de la seva morfologia, rica ens colors i generosa en flaires diverses, que ens ofereix en una sinestèsia literària, tot inundant de sensacions el lector.

Per a una història de la pesca dels Països Catalans. ALEGRET, Joan Lluís. GARRIDO, Alfons et al. Museu de la Pesca.
L’obra recull les aportacions que descriuen i analitzen els reptes que afronta la historiografia de les activitats pesqueres des de diferents perspectives. El treball pretén esperonar els estudis històrics sobre la pesca marítima. Al llarg dels capítols s’indiquen tendències, subratllen buits, destaquen idees-força i s’avisa de les mancances i llacunes en què viu la historiografia de la pesca marítima avui. Aquest llibre es pot descarregar gratuïtament aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s