Es busca petroli al Cap de Creus

Després d’haver autoritzat el fracking (fractura hidràulica) a diferents àrees del Ripollès, Garrotxa i Osona i de posar en peu de guerra diversos municipis, ara les prospeccions per cercar hidrocarburs es centren al  mar.

El ministeri de industria ha publicat al BOE els permisos per fer prospeccions acústiques en una amplia zona de la costa gironina i nord de Barcelona. En total 12 zones amb una superfície total de 11.500 km2  als límits de la plataforma continental i en els canons submarins, un espai amb un alt valor ecològic per ser zona de pas de cetacis.

dofí

Les prospeccions poden afectar greument als cetacis (Foto Projecte NInam)

Les prospeccions es realitzen amb estudis de les ones sísmiques que es produeixen al impactar ones acústiques sobre el fons. Per a fer aquesta cerca se solen utilitzar canons d’aire comprimit per a ampliar fractures i analitzar l’eco que produeixen. Aquestes prospeccions afectaran especialment els canons submarins del Cap de Creus que són a punt de ser protegits.

Zones on es faran les prospeccions

Actuacions com aquesta, produeixen  greus impactes sobre els ecosistemes marí  i no són cap resposta enfront a crisi energètica. Caldria centrar els esforços en augmentar l’eficiència energètica i en les alternatives al combustibles fòssils.

Noticia a El Pais

Noticia a TV3

Un pensament sobre “Es busca petroli al Cap de Creus

  1. Retroenllaç: Reserva de la Biosfera? | HISTÒRIESDEMAR

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s