Llibresdemar 2023

Aquí teniu unes quantes propostes per  aquest Sant Jordi.  Llibresdemar que connecten directament  amb les meves històriesdemar. Que passeu una bona diada.

200 masos i veïnats del Cap de Creus i l’Albera Marítima

Aquesta obra és el resultat de més de vint any de recerques , consultes i testimonis que ens evoquen la pràctica totalitat dels assentaments humans de l’àrea. L’autor és un veritable especialista en  del Cap de Creus i té de nombroses publicacions relacionades amb aquest entorn.

La Farmàcia del Mar

Receptari en format de farmaciola que inclou més de cent consells de salut i teràpies naturals  per incorporar els elements marins a la nostra alimentació, per a guarir petites afectacions i per elaborar productes de cosmètica  i de higiene diària.

Històries lingüístiques dels nostres peixos

D’on prové el nom del penegal, del congre, de garneu, del dot, de la donzella, de… La ictonímia, l’estudi de l’origen dels noms dels peixos és el que ha mogut aquest prestigiós lingüista i dialectòleg mallorquí a elaborar aquest llibre.

Els Nudibranquis del Mar Català

Sens dubte els nudibranquis són un dels grups més espectaculars que es poden observar a les aigües litorals i aquesta guia de camp ens permet identificar aquestes espècies.  L’obra  recull cent cinquanta espècies organitzades en fitxes amb unes fotografies impressionants. Apte per a tots els públics, des dels aficionats al “tubo i ulleres” fins als professionals de la biologia marina.

L’ona i  la mar

Conte adreçat als petits lectors  i editat per la càtedra Oceans de l’ UdG.  La història ens endinsa en la riquesa de la Mediterrània i en la importància de protegir-la. A través dels seus protagonistes coneixerem  la biodiversitat marina del nostre mar.

La faronera del Cap de Creus

I també pels més petits i com a regal,  l’Elvira, la faronera de Cap de Creus, s’endinsa en un viatge per a descobrir la riquesa geològica del Cap de Creus. Podeu descarregar aquest conte i algun altre en aquesta pàgina web.

Un pensament sobre “Llibresdemar 2023

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s